Informationsträff Go FaR 14/3 15.00

Varmt välkommen till en digital informationsträff där Ewa berättar om hennes arbete med projektet Go FaR (läs  i andra stycket nedan). För dig som arbetar inom skola, vård eller övrig pedagogisk verksamhet. 

Den digitala informationsträffen anordnas av samordnaren för Dans för Hälsa Norrbotten, Region Norrbotten i samverkan med Ewa, Tunaskolan i Luleå Kommun. 
För anmälan till informationsträffen klicka här

GoFaR - EWA VIKERMO RAJALA

Ewa jobbar som skolsköterska i Luleå Kommun och har drivit ett antal projekt under sina 24 år i tjänst. Hon har nu dragit igång ett projekt vid namn GoFaR - gemensamt ordnad fysisk aktivitet.

Projektet sträcker sig under 3 år i samverkan med kultur- och fritidsförvaltningen i Luleå Kommun, BUF och RF SISU där Åbo Universitet står för en kvalitativa utvärderingen.

GoFaR är en utveckling av FaR - Fysisk aktivitet på recept där en vuxen, som eleven har förtroende för, är delaktig för uppmuntran och stöd under hela recept-tiden. Det handlar om att skapa goda förutsättningar för eleven att kunna genomföra aktiviteten för ökat välmående.

Aktiviteterna ska vara gratis och Luleå Kommun är Dans för hälsa en av dessa aktiviteter som kan skrivas på GoFaR-recept. Helt fantastiskt! Där har Anna-Karin och Maria från Luleå kulturskola varit med och skrivit Dans för hälsas rutin inom GoFaR.

Ewas egna ord:
”Min/vår förhoppning är att fler kommuner ska hoppa på, även fler län för att kunna hjälpa barn och unga till en mer aktiv fritid. Det finns ett stort ansvar i skolan att arbeta aktivt med aktiviteter som främjar hälsa och förebygger ohälsa. GoFaR blir ytterligare ett verktyg till skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete.”

Vill du komma i kontakt med Ewa för att veta mer om projektet, tveka inte att höra av er till ewa.wikermo.rajala@skol.lulea.

FÖRELÄSNING MED NADJA STÅHL 13/11

Varmt välkommen till en föreläsning med Nadja Ståhl den 13 november kl. 15.00 på Nordanå i Skellefteå, Ernst Westerlunds allé!

Nadja Ståhl berättar gripande om sin uppväxt i en dysfunktionell familj. En barndom präglad av alkoholmissbruk, psykisk ohälsa, våld och utsatthet. Men också om hur ett möte med en ambulanssjuksköterska blev livsavgörande.

Idag har Nadja förverkligat sin dröm och blivit sin egen barndomshjälte. Nadja är 35 år, bor i Luleå och arbetar som sjuksköterska. Hon beskriver sig själv som ett maskrosbarn – maskrosor är otroligt starka och växer genom hårdaste betong. Hon ger en träffande, känslomässig och inspirerande föreläsning om att lyckas mot alla odds.

Föreläsningen riktar sig till dig som är verksam inom vård, skola/elevhälsa och övrig pedagogisk verksamhet, men också till dig som vill inspireras av Nadjas resa genom livet.

Sista anmälningsdatum är 10/11 och du anmäler dig till föreläsningen via länk i vår bio.

Vid frågor kontakta vår samordnare: Marie.Tuvesson@norrbotten.se
Arrangeras av: Danskonsulenten & DFH samordnare vid Region Norrbotten, Danskonsulenten Västerbotten, Norrlandsoperan. Med stöd från Skellefteå Kommun och Region Norrbotten. *Föreläsningen är en del av boostdag & nätverksträff för dans för hälsa-instruktörer i Norr- och Västerbotten 13-14/11.

ANMÄLAN TILL NÄTVERKSTRÄFF &
BOOSTDAGAR 13-14/11


DATUM: 13-14 November

PLATS: Skellefteå, Nordanå

Antalet instruktörer inom Norr- och Västerbotten ökar.  Vi vill därför bjuda in till en träff med möjlighet att utbyta erfarenheter, mötas men också ladda upp med ny inspiration i arbetet med Dans för Hälsa.

Dag 1 – Fokus nätverkande och erfarenhetsutbyten.

Dag 2 – Dagen leds av Mia Nevala & Frida Ekholm (Team Dans för Hälsa).  

Träffen startar vid lunch på måndagen och avslutas ca 16.30 på tisdagen.  Specifikt program kommer inom kort. 

Anmälan senast: 1 Oktober

klicka här för att komma till anmälan.

Obs! Begränsat antal platser. Urval kommer att göras utifrån principen med geografisk spridning inom kommun/region.

Att delta är kostnadsfritt för dig som är utbildad instruktör inom Norr- eller Västerbotten.

  • Boende ingår mellan den 13-14/11 samt frukt/mellanmål under dagarna.
  • Mat och resa bekostas av deltagarna själva.

Träffen arrangeras av:

Danskonsulenten Region Norrbotten och Dans i Västerbotten/Norrlandsoperan.

Med stöd av Region Norrbotten och i samarbete med Skellefteå kommun och Dans för Hälsa Sverige.